ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Συγκαταλέγονται και αυτά στην κατηγορία των ανοιξιάτικων-καλοκαιρινών φρούτων. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και σύμφωνα με τον μύθο αποτελούν διασταύρωση «μήλου και ροδάκινου». Πλούσια πηγή φυτικών ινών, περιέχουν σημαντικές βιταμίνες Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα. Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής τους επιλέγουμε τους καρπούς εκείνους που έχουν πάρει τα ζάχαρα με άψογο χρωματισμό και είναι ανθεκτικά στην αλλοίωση.

BIG TOP

Κιτρινόσαρκη παραγωγική ποικιλία με μεγάλους καρπούς που αποκτούν κόκκινο χρώμα στο 90% της επιδερμίδας. Η σάρκα είναι ιδιαίτερα χυμώδης και γλυκιά. Συγκομίζεται το 3° δεκαήμερο του Ιουνίου.

MORSIANI

Όψιμη και παραγωγική ποικιλία με μεγάλους κόκκινους καρπούς που έχουν κίτρινη σάρκα. Επιλέγεται για την περίοδο της συγκομιδής των καρπών της, που μπορεί να φθάσει και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

BIG BANG

Παραγωγική ποικιλία με μεγάλους καρπούς, που αποκτούν κόκκινο χρώμα (90% της επιφάνειας) και κίτρινη γλυκιά σάρκα όταν ωριμάζουν, το 1° δεκαήμερο του Ιουνίου.

VENUS

Κιτρινόσαρκη, παραγωγική ποικιλία με μεγάλους, ωοειδείς τραγανούς καρπούς, οι οποίοι είναι κίτρινοι κατά 40% και κόκκινοι κατά 60%. Ωριμάζει το 2° δεκαήμερο του Αυγούστου.

ORION

Ποικιλία με μεγάλους κόκκινους καρπούς και κίτρινη γευστική σάρκα. Οι καρποί της ωριμάζουν το 2° δεκαήμερο του Αυγούστου και παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή.

RED GOLD

Πολύ παραγωγική ποικιλία με μεγάλους καρπούς, που αποκτούν κατά την ωρίμανση σκούρο κόκκινο χρώμα στο 50-60% της επιφάνειας τους και κίτρινο στο υπόλοιπο. Οι καρποί ωριμάζουν το 1° δεκαήμερο του Αυγούστου και είναι ανθεκτικοί στο ψύχος.

ROYALE QUEEN

Πολύ πρώιμη ποικιλία με μεγάλη και σταθερή παραγωγή, μεγάλο μέγεθος καρπού για την πρώιμη εποχή ωρίμανσης και πολύ καλή γεύση. Ωριμάζει περίπου στις 20 Ιουνίου. Παραγωγικότητα μεγάλη και σταθερή. Το σχήμα της είναι στρογγυλό και συμμετρικό. Το χρώμα του φλοιού της είναι λευκό με 80-100% κόκκινο επίχρωμα. Η γεύση της είναι ισορροπημένη, ευχάριστη με υψηλά σάκχαρα.

EARLY DREAM

Πρώιμη ποικιλία που ξεκινά από τα μέσα περίπου Μαΐου να παράγει καρπούς μεγάλου μεγέθους με κίτρινη επιδερμίδα και κίτρινη σάρκα.