ΚΕΡΑΣΙΑ

Η εμφάνισή τους στην αγορά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και όχι τυχαία, αφού αδιαμφισβήτητα είναι από τα ωραιότερα καλοκαιρινά φρούτα. Η εποχή τους ξεκινά τον Μάιο και είναι διαθέσιμα έως και τον Ιούλιο. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενισχύουν την συγκέντρωση και μειώνουν την πνευματική κόπωση. Οι ποικιλίες τους είναι άφθονες γι αυτό και εμείς στην Jimmy’s περιοριζόμαστε σε εκείνες που μας δίνουν τους πιο νόστιμους καρπούς!

EARLY LORY

Κόκκινα και τραγανά τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και χαρακτηρίζονται ως πρώιμα.

BURLAT

Καρπός με μέτρια αντοχή στο μαλάκωμα και σχετικά ευαίσθητα στο σχίσιμο. Έχουν μεγάλο μέγεθος καρπού και έχουν χαρακτηρισθεί ως ο βασιλιάς των πρώιμων κερασιών αφού και αυτά κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα Μαΐου και διαρκούν ως τις αρχές περίπου Ιουνίου.

GRACE STAR

Κόκκινη και τραγανή ποικιλία. Η συγκεκριμένη ποικιλία ωριμάζει περίπου 11 ημέρες μετά τα Burlat. Διακρίνονται για τη νοστιμιά τους αφού είναι πολύ γλυκά και ιδιαίτερα ανθεκτικά στη μονίλια.

CRYSTALLINA

Κόκκινη και τραγανή ποικιλία μέσης εποχής ωρίμανση με μέτριο μέγεθος καρπού. Ανθίζουν περίπου 5-10 ημέρες μετά την ποικιλία Burlat με παραγωγή υψηλή και σταθερή.

LARIAN

Καρπός ημιτραγανός και χυμώδης με σχήμα καρδιόσημο, καλής αντοχής στο σχίσιμο. Χαρακτηρίζονται για το σκούρο κόκκινο χρώμα τους και το βάρος του κάθε κερασιού είναι 6-8 γρ. Αποτελούν μεσω-πρώιμη ποικιλία καθώς ανθίζουν 4-5 ημέρες μετά τα Burlat.

GIANT RED

Κόκκινη τραγανή ποικιλία, μεσο-πρώιμης εποχής ωρίμανσης με πολύ μεγάλο μέγεθος καρπού. Αποτελεί διασταύρωση των ποικιλιών Large Red και Ruby. Καρποφορεί τον Μάιο σε «μπουκέτα» τα οποία εκφύονται σε όλο το μήκος των βλαστών.

SKEENA

Ωριμάζουν περίπου 20 μέρες μετά τα Burlat και χαρακτηρίζονται για το ανοιχτό κόκκινο χρώμα τους και την τραγανή τους σάρκα. Οι κερασιές αυτές είναι πλαγιόκλαδες με ανοιχτά κλαδιά μεγάλης ευρωστίας.

FEROVIA

Ποικιλία μέσης εποχής ωρίμανσης με καρπό κόκκινο και τραγανό. Η εποχή ωρίμανσης είναι περίπου στις 20 Μαΐου. Τα συγκεκριμένα κεράσια μεγάλου μεγέθους διακρίνονται για τις ποικιλοχρώσεις και τους αποχρωματισμούς τους.

KORDIA

Καρπός μεσοπρόθεσμης άνθισης, τραγανός, με μεγάλη ζωτικότητα. Ωριμάζουν περίπου στις 25 Μαΐου και διακρίνονται για το έντονο σκούρο κόκκινο χρώμα τους και κυρίως για την γεύση τους.

REGINA

Ποικιλία όψιμης άνθισης σε χρώμα μαονιού μέτριου έως μεγάλου μεγέθους. Ωριμάζουν από τα τέλη Μαΐου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Έχει διαδοχική ωρίμανση με την ποικιλία Kordia (με διαφορά  λίγων ημερών) και παρουσιάζουν καλή ανθεκτικότητα στο σχίσιμο.