Ροδάκινο + Μήλο= Νεκταρίνι Ένα… τρίο υγεία που μας δίνει!

Γράφει ο Αστέριος Βαρβαγιάννης

Μπορεί ο βασιλιάς των φρούτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να είναι το καρπούζι, όμως το ροδάκινο κάλλιστα μπορεί να ανακηρυχθεί ο πρίγκιπας που κλέβει δικαίως την παράσταση… Τύφλα να ‘χει η βασίλισσα Ελισάβετ μπροστά στην Κέιτ Μίντλεντον ένα πράμα… Αλλά ας περάσουμε στο θέμα μας…

 

Ροδάκινο! Ένα μυρωδάτο, πεντανόστιμο, ζουμερό φρούτο, προερχόμενο από την Κίνα, που έχει παράλληλα και πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σπουδαία πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, διατροφικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης A, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούν σε μεγάλο βαθμό τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης. Μάλιστα, τα ροδάκινα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην πέψη εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε αλκάλια και έτσι με εύκολο τρόπο μπορούμε να αποχαιρετίσουμε σχεδόν όλα τα προβλήματα που αφορούν το στομάχι μας. Επίσης, είναι καλή πηγή διατροφικών ινών, το καλύτερο δηλαδή κατά της δυσκοιλιότητας. Την ίδια στιγμή μειώνουν την πίεση του αίματος, ενώ εντάσσοντας τα ροδάκινα στην καθημερινή μας διατροφή καταπολεμάμε θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

Γνωρίζατε ότι το νεκταρίνι είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου; Εγώ πάντως όχι… Είναι μικρότερο από τα ροδάκινο και έχει πιο έντονο άρωμα και γεύση.. Όντας πλούσιο σε φυτικές ίνες έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Με λίγα λόγια συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού μας συστήματος, ενώ τα β-καροτένιά του βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και καρδιοπαθειών. Παράλληλα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα καλίου και είναι ιδανικό για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη και υπέρταση. Εκτός από τα οφέλη του, μας χαρίζει 59 θερμίδες και το συναντάμε σε πολλές προτάσεις διατροφολόγων.

 

Στα φρούτα και γενικότερα στη διατροφή μας αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ποιότητα. Και ειδικά στα φρούτα η «Jimmys Fruits» μπορεί να σας εγγυηθεί τα καλύτερα…. Στα ψυγεία μας μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Σπεύσατε!