Όπου ακούς πολλά κεράσια… μην μασάς μπορείς να τα φας!

Μόνο μικρό καλάθι δεν πρέπει να κρατάς όταν ακούς πολλά κεράσια Και γιατί έχουμε αυτή την παραλλαγή; Γιατί τα κεράσια εκτός το ότι είναι πεντανόστιμα, έχουν και πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αν δεν είχαν και το κουκούτσι να μας… ταλαιπωρεί ίσως θα ήταν το καλύτερο από όλα τα φρούτα. Κάτι, σαν τις ελίτσες που μας προσφέρουν στα μπαράκια…

 

H σημαντική θρεπτική αξία του κερασιού, οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες, κάτι που σημαίνει ότι κάνουν καλό τόσο στην καρδιά μας, όσο και στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Επίσης, περιέχουν θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά μας να απαλλαγούν από την τοξικότητα και τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα. Με λίγα λόγια είναι ότι καλύτερο για μια… φυσική αποτοξίνωση. Την ίδια στιγμή, όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη  παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Για αυτό και τα συναντάμε σε πολλές δίαιτες που συστήνουν οι διατροφολόγοι.

 

Όπως και οι φυσιοθεραπευτές. Πιο συγκεκριμένα, ο χυμός του κερασιού είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό και βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από έντονη σωματική άσκηση. Και τέλος, ένα σημαντικό tip, κυρίως για τις γυναίκες… Η ουσία μελατονίνη που βρίσκεται στα κεράσια, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, κάτι  που όλες επιθυμούν. Μπορείτε να δώσετε λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας τρώγοντας κεράσια!

 

Στα φρούτα και γενικότερα στη διατροφή μας αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ποιότητα. Και ειδικά στα φρούτα η «Jimmy’s Fruits» μπορεί να σας εγγυηθεί τα καλύτερα…. Στα ψυγεία μας μέχρι τέλη Ιουλίου. Σπεύσατε!